Δεν ισχύουν οι άδειες ίδρυσης κολεγίων που ήδη χορηγήθηκαν


Μεταφέρουμε απο tvxs:

Δεν ισχύουν οι άδειες ίδρυσης κολεγίων που ήδη χορηγήθηκαν

Την παραίτησή του από την Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου Κολεγίων υπέβαλε και ο εκπρόσωπος των ΤΕΙ σήμερα, ακολουθώντας την αντίστοιχη παραίτηση του εκπροσώπου των ΑΕΙ που πραγματοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου. Κατόπιν τούτων, οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι όσες άδειες χορηγήθηκαν δεν ισχύουν και ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να οριστεί καινούργια Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, οι καθηγητές επισημαίνουν ότι «Μετά την παραίτηση και του εκπροσώπου των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, οι άδειες που χορηγήθηκαν, δεν ισχύουν για τους παρακάτω λόγους: Η Επιτροπή δεν είχε πλήρη σύνθεση, εφόσον δύο μέλη της είχαν παραιτηθεί και επομένως και οι αναπληρωτές τους. Σύμφωνα με το νόμο, οι αναπληρωτές αντικαθιστούν τους τακτικούς, όταν κωλύονται. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής ήταν άτυπες, αφού δεν τηρούνταν πρακτικά».

Οι καθηγητές προσθέτουν: «Ζητάμε οι διαδικασίες να είναι αξιοκρατικές, διαφανείς και αντικειμενικές. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνεται στα κολέγια ουσιαστικός έλεγχος, που περιλαμβάνει τα προσόντα του εκπαιδευτικού προσωπικού, τις υποδομές και τον εξοπλισμό, το πρόγραμμα σπουδών, τα εκπαιδευτικά μέσα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους εκπαιδευόμενους, καθώς επίσης και τα προσόντα των υποψηφίων σπουδαστών. Επιβάλλεται να οριστεί καινούργια επιτροπή για να μελετήσει τους φακέλους, που έχουν υποβληθεί για αξιολόγηση και μέχρι να γίνει αυτό να μην χορηγηθεί καμία άδεια λειτουργίας».

Τέλος, οι καθηγητές ζητούν από την κυβέρνηση «να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ώστε να ισχύσει το άρθρο 16 του συντάγματος. Ο ορισμός του μέλους Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ και ο αναπληρωτής του στην εν λόγω επιτροπή να γίνεται μετά από κοινή πρόταση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού και της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s