Νέα προσφυγή των ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά των κολεγίων


Εντείνεται η δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει ανάμεσα αφενός στα ιδιωτικά κολέγια που αδειοδοτήθηκαν προεκλογικώς από το Υπουργείο Παιδείας και στα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με τα τελευταία να καταθέτουν ακόμα μία προσφυγή κατά των κολεγίων.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω προσφυγή κατατέθηκε εκ μέρους τριάντα πανεπιστημιακών σε συνδυασμό με το σύλλογο των διδασκόντων ΑΕΙ, ΠΟΣΔΕΠ, και το σύλλογο διδασκόντων ΤΕΙ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει κατατεθεί προσφυγή κατά των αδειών ίδρυσης που έλαβαν 41 κολέγια, χωρίς να πληρούνται – όπως ισχυρίζονται οι πανεπιστημιακοί – οι νόμιμες και συνταγματικές διατάξεις. Η νέα προσφυγή στρέφεται κατά των αδειών λειτουργιάς που έλαβαν τα εν λόγω κολέγια από τον τέως υπουργό Παιδείας, κ.Σπηλιωτόπουλο, τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των πανεπιστημιακών, οι εν λόγω άδειες λειτουργίας είναι παράνομες, διότι ο ιδρυτικός νόμος των κολεγίων και οι διοικητικές πράξεις χορήγησης αδειών ίδρυσής, παραβιάζουν τις συνταγματικές διατάξεις για την προστασία της ανώτατης εκπαίδευσης και τις αρχές του κράτους δικαίου και της ισότητας. Επιπλέον, αναφέρουν ότι παραβιάστηκε και ο νόμος 3696/2008 σχετικά με την παροχή ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας από ιδιώτες και αλλοδαπά πανεπιστήμια, αφού πριν από τη χορήγηση των αδειών δεν έγινε, όπως ορίζει ο επίμαχος νόμος, επιτόπια αυτοψία των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού κάθε κολεγίου από την Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου Κολεγίων.
Πηγές : Ελευθεροτυπία, tvxs

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s