ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!!!


Σήμερα, 3/12/2009, τρεις μέρες πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που αποτέλεσε την αφορμή για τη εξέγερση του περασμένου Δεκέμβρη, ο φόβος των πρυτανικών αρχών και του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» για ένα νέο ξέσπασμα κινητοποιήσεων τους οδηγεί σε πραξικοπηματικές πρακτικές. Ενώ ήταν προγραμματισμένη απο το ΔΣ διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ Γ. Πραστάκος κλείδωσε το σχολή αιφνιδιαστικά το πρωί με τη δικαιολογία της έξαρσης της γρίπης! Φυσικά ακολουθώντας τις ιατρικές οδηγίες για τη γρίπη φρόντισε να καλέσει τα ΜΑΤ να αποκλείσουν την σχολή.
Η απάντηση των φοιτητών και των φοιτητριών της ΑΣΟΕΕ απέναντι στην επι της ουσίας κατάλυση του ασύλου ήταν άμεση: συγκεντρώθηκαν έξω απο τη Πύλη και απαιτούσαν να ανοίξει η σχολή και να γίνει η ΓΣ. Αφού κατάφεραν να ανοίξουν τη σχολή και άρχισαν να μπαίνουν μέσα, οι δυνάμεις της καταστολής, επιτέθηκαν βίαια στους φοιτητές που δεν πρόλαβαν να μπουν, αρκετοί τραυματίστηκαν ενώ τα δακρυγόνα πέφταν βροχή.
Ως αποτέλεσμα, φοιτητές αποκλείστηκαν μέσα στη σχολή περικυκλωμένοι απο ΜΑΤ, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν απ’εξω επίσης περικλυκλωμένοι απο ΜΑΤ, δεχόμενοι απρόκλητες επιθέσεις και ξυλοκοπούμενοι. Οι πραίτωρες δε δίστασαν να ασκήσουν βία ακόμη και σε βουλευτές που συγκεντώθηκαν για συμπαράσταση, όπως ο Τ. Κουράκης.
Τελικά λόγω της πίεσης που ασκήθηκε τόσο απέναντι στις δυνάμεις καταστολής, όσο και στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και του πολιτικού κόστους που προφανώς προξένησε στο Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» η στάση που τηρήθηκε σήμερα , οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν περίπου στις 14:15 και οι φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι εκτός του ιδρύματος μπόρεσαν να περάσουν μέσα, για να επιχειρήσουν να διεξάγουν την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του συλλόγου.
Ως ΑΝ.Α.ΠΝΟΗ-Βιολογικού, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο ΦΣ ΑΣΟΕΕ και στον αγώνα για την υπεράσπιση ασύλου, των συλλογικών διαδικασιών και των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ούτε στις πρυτανικές αρχές, ούτε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε σε κανέναν άλλο να περιορίσει τους αγώνες μας, να καταστρατηγεί το άσυλο. Ο περσινός Δεκέμβρης ανέδειξε όλες τις αντιθέσεις της σημερινής κοινωνίας, αλλά και την αγανάκτηση και οργή του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Η απάντησή μας πρέπει να δοθεί στις συλλογικές διαδικασίες και στους δρόμους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s