ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ!!!


Στις 16\12 η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Βιολογίας συζήτησε και πήρε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητα των φοιτητών. Το mail αυτό έχει σκοπό να κάνει μια ενημέρωση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Το χειμερινό εξάμηνο θα τελειώσει 22 Ιανουαρίου, η εξεταστική θα ξεκινήσει 25\1 και θα διαρκέσει 4 εβδομάδες. Υπήρχαν και εισηγήσεις για 3 βδομάδες εξεταστικής ωστόσο μετά από τοποθέτηση μας αλλά και με τοποθετήσεις μελών ΔΕΠ επικράτησε η λογική για 4 βδομάδες. Αν το πρόγραμμα ακολουθηθεί  όπως ορίστηκε σήμερα, το ακαδημαϊκό έτος  και η εαρινή εξεταστική θα τελειώσουν 30\6. Σπάσαμε μας επί της ουσίας τις γραφειοκρατικές 13 βδομάδες μαθήματος που ορίζει ο νέος νόμος πλαίσιο και μείναμε στο ουσιώδες που είναι να καλυφθεί η ύλη των μαθημάτων επαρκώς, ακόμη δεν ακολουθήθηκε η πρακτική του ν. νόμου πλαίσιο που μίλα για 3 βδομάδες εξεταστικής!!!

Επίσης η πρότασή που είχε κατατεθεί από την επιτροπή φοιτητικών θεμάτων για περιορισμό της δυνατότητας των φοιτητών να επιλέξουν μαθήματα επιλογής σε 14+2 απορρίφθηκε !!! Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε όσα μαθήματα επιλογής θέλουμε!!! Η παραπάνω πρόταση δεν είναι μόνο αντιεπιστημονική καθώς δεν επιτρέπει την παρακολούθηση και την επαφή του φοιτητή με επιπλέον πτυχές του αντικείμενου αλλά καταδεικνύει και το τεράστιο ζήτημά της υποχρημάτοδοτησης του ελληνικού πανεπιστήμιου. Επίσης θίξαμε το απαράδεκτο του νέου νόμου που κόβει στους δευτεροετείς και πρωτοετείς φοιτητές αλλά και σε όλους τους νεοεισαχθέντες το δικαίωμα να παραλάβουν επιπλέον συγγράμματα από τα απαιτούμενα μαθήματά για τη λήψη του πτυχίου.

Τέλος μετά από πρόταση της ΑΝ.Α.Πνοης ,που ανέδειξε το  θέμα και στη Συνέλευση Φοιτητών καλώντας  Γ.Σ επί πτυχίω , συγκλήθηκε το Δ.Σ των φοιτητών της σχολής και μπήκε στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα των πτυχιακών εξετάσεων. Ένα χρόνιο αίτημα-διεκδίκηση  του συλλόγου και στόχος του σχήματος μας έγινε επιτέλους  πραγματικότητα !!!

Οι φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει το 8ο εξάμηνο και έχουν παρακολουθήσει δηλαδή δηλώσει των αριθμό μαθημάτων – εργαστηρίων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου μπορούν να δώσουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής εξεταστικής και τα εαρινά μαθήματα( Δηλαδή επί της ουσίας έχουμε 3 Σεπτέμβρηδες)!!! Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και για την εαρινή περίοδο. Τα μέλη της ΑΝ.Α.πνοης που ήταν οι μόνοι που τοποθετήθηκαν από τους φοιτητές στο θέμα ,πρότειναν οι πτυχιακές εξετάσεις να γίνονται πριν από την κάθε εξεταστική και να διαρκούν 2 βδομάδες ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πέρασε… Αναμφίβολα όμως αυτή είναι μια πρώτη, μεγάλη συνδικαλιστική νίκη, νίκη όλων των συμφοιτητών μας που τόσα χρονιά δραστηριοποιούνται και διεκδικούν την αυτονόητη σε άλλες σχολές πτυχιακή εξέταση μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες  και δράσεις ,θα συνεχίσουμε γιατί μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα!

Μπορεί η κατάκτηση των πτυχιακών να βασίστηκε τυπικά στο νέο νόμο πλαίσιο όμως αυτός όμως είναι  μανδύας της νομιμότητας που προσφέρει μια διάταξη ενός νόμου που έχει καταδικαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας και έχει σκοπό  την εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τη δημιουργία πλαισίου για τη λειτουργία των ιδιωτικών κολλεγίων. Η αλήθεια είναι όμως πως οι αγώνες και οι διεκδικήσεις του μαζικού φοιτητικού κινήματος και οι συνεχείς διεκδικήσεις του Φ.Σ μας είναι αυτές που ωρίμασαν τις καταστάσεις για να γίνουν πραγματικότητα οι πτυχιακές εξετάσεις! Η αντίληψη μας για το νέο νόμο πλαίσιο δεν αλλάζει, συνεχίζουμε να τον αντιπαλεύουμε !!!   Η πρώτη και καλύτερη – αμίλητη στη Γ.Σ Τμήματος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δε μπορεί να πανηγυρίζει και να μιλά για επιτυχία του νέου νόμου πλαίσιο .. Καταδικάστηκε πρόσφατα τόσο αυτή όσο και ο πολιτικός της φορέας, Ν.Δ, από το φοιτητικό κίνημα και τις γενικές συνελεύσεις αλλά και από τον ελληνικό λαό γιατί απέτυχε το πολιτικό της σχέδιο και οι «μεταρρυθμίσεις» της δημιουργώντας αδιέξοδα ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας , της εργασίας και της νεολαίας!!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ !!!

ΑΝ.Α.ΠΝΟΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s