Με φρού φρού και αρώματα…!


Ζούμε μια εξαιρετικά πυκνή περίοδο με πολύ σημαντικά γεγονότα να συγκλονίζουν την κοινωνία. Όσο και αν φώναζε χρόνια τώρα η γκρινιάρα αριστερά, το σοκ των τελευταίων εβδομάδων έχει διαψεύσει ακόμα και τις πιο κακοπροαίρετες Κασσάνδρες.  Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι οι πολιτικές εξελίξεις των ημερών  θα σημαδεύουν τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα για τις επόμενες δεκαετίες.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής δηλαδή πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές ενώσεις, συνδικαλιστικές παρατάξεις, φοιτητικά σχήματα και παρατάξεις καλούνται να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απέναντι στις εξελίξεις…Να προτείνουν, να διαφωνήσουν, να συμφωνήσουν, να αντισταθούν, να συμπορευτούν με τα κυβερνητικά μέτρα, ότι νομίζει ο καθένας. ΟΧΙ όλες!!! Υπάρχουν και κάποιοι που απαξιώνουν το τί γίνεται γύρω τους.  Προφανώς αναφερόμαστε στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και το franchise της στο βιολογικό την ΔΑΠ- ΝΔΦΚ βιολογικού…Η ΔΑΠ εδώ και χρόνια δεν συμπεριφέρεται σαν πολιτική παράταξη αλλά σαν ένα πολυπαραγοντικό συνονθύλευμα… Είναι κάτι σαν ευαγές ίδρυμα κάνει πολλά «καλά» σε μια συσκευασία…

  • Κοινωνικοποίηση και διασκέδαση… Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι χτενίζονται !!! Μα γιατί ;;; Έχει δουλειά πρέπει να πάει στον Πάνο Κιάμο…Είναι χυδαίο την ώρα που υπάρχουν καυτά ζητήματα και στην κοινωνία και στην σχολή η ΔΑΠ αντι να καταθέτει προτάσεις  για να την αξιολογήσουν οι φοιτητές στις φοιτητικές εκλογές να αρέσκεται σε ασκήσεις κοινωνικότητας, σε διαγωνισμό χαμόγελου και λικνίσματος υπό τον ήχο της δυνατής μουσικής. Είναι τραγικό και απαράδεκτο η ΔΑΠ να μετατρέπει τα πανεπιστήμια της χώρας σε ανοιξιάτικα «beach parties» για να κάνει την προεκλογική της εκστρατεία.

Οι φοιτητικές εκλογές που έρχονται σε μια βδομάδα είναι πολιτικές εκλογές…Αντέχει η ΔΑΠ την πολιτική κουβέντα; Έχει ή δεν έχει θέση η ΔΑΠ για τα εργασιακά δικαιώματα των βιολόγων; Αν έχει θέση που την έχει πει δημοσίως; Δεν την διαβάσαμε ποτέ σε κείμενο τους, δεν την ακούσαμε ποτέ σε γενική συνέλευση, δεν την έθεσαν ποτέ σε εκδήλωση. Αν την εκφωνήσει ο Κιάμος από μικροφώνου δεν θα είμαστε εκεί για να την ακούσουμε αλλά μια σύντομη αναζήτηση στο google και το youtube δεν βρήκαμε κάτι σχετικό.

  • Πρώτα ο Βιολόγος…(λέει η ΔΑΠ). Σύντομο και πετυχημένο ανέκδοτο…Αλλά για να πάμε στην ουσία… Η ΔΑΠ τα τελευταία 6 χρόνια τα είχε όλα δικά της… Κυβέρνηση ΝΔ, πρυτανικές αρχές που υποστηρίχτηκαν από την ίδια, η ΔΑΠ πρώτη δύναμη… Έγινε το πανεπιστήμιο καλύτερο; Το πανεπιστήμιο κατέρρευσε από την υποχρηματοδότηση, την γραφειοκρατία, το πελατειακό σύστημα τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού.  Αυτή είναι η πολιτική της ΔΑΠ που κρύβεται πίσω από τις ιλουστρασιόν αφίσες. Πως λοιπόν η ΔΑΠ βάζει στο επίκεντρο τον βιολόγο όταν όχι μόνο δεν αντιδρά στην κατάρρευση του πανεπιστημίου και της κοινωνίας αλλά αποφεύγει ακόμα και την πολιτική κουβέντα.

Η ΔΑΠ στήριξε την κυβέρνηση Καραμανλή σε όλες τις πολιτικές αποφάσεις. Πέρα από το χάος στην οικονομία υπάρχει και το χάος στην παιδεία. Η χρηματοδότηση για την παιδεία και την έρευνα  όχι απλώς παραμένει στις τελευταίες θέσεις των 27 χωρών της ΕΕ αλλά την εξαετία της ΝΔ μειωθήκαν. Αισθάνεται την πολιτική ευθύνη η ΔΑΠ να απολογηθεί; Θα τα συζητήσει; Τι πολιτική αποτίμηση κάνει η ΔΑΠ στις κυβερνήσεις Καραμανλή στον τομέα της παιδείας; Συμφωνεί η ΔΑΠ με τον ελληνικό λαό που έδωσε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου το μικρότερο μεταπολιτευτικό της ποσοστό στην ΝΔ ή  υπερασπίζεται την διακυβέρνηση; Ο Κιάμος τι λέει για όλα αυτά;

  • Η ΔΑΠ μονίμως καταγγέλλει την αριστερά ότι ασχολείται με ζητήματα εκτός σχολής που δεν αφορούν τους φοιτητές. Έχει θέση η ΔΑΠ για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αφορά τους νέους εργαζόμενους τους σημερινούς φοιτητές και μαθητές; Μας προτείνει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ή να αντιδράσουμε; Μήπως να μην το κουβεντιάσουμε τώρα και να το πιάσουμε πάλι σε 40 χρόνια που θα πλησιάζουμε στην σύνταξη; Αλήθεια ο Πάνος Κιάμος τι γνώμη έχει για όλα αυτά; Θα συζητηθούν τέτοια ζητήματα εκεί; Να έρθουμε;

Ο βασικός μισθός ψαλιδίζεται 30% και κόβονται 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο τομέα , οι σημερινοί φοιτητές αύριο θα είναι εργαζόμενοι. Η γενιά των 700ευρώ στο μέλλον θα φαντάζει η γενιά των προνομιούχων, έρχεται η γενιά των 500 ευρώ κάνει opening μαζί με το θερινό balux την πρώτη Ιουλίου που θα ανακοινωθούν τα νέα μετρά, guest star o Πανούλης φυσικά! Τι λέει η ΔΑΠ για την μισθολογική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ; Διαφωνεί; Αν διαφωνεί τι μας προτείνει να κάνουμε, πως να αντισταθούμε; Να πάμε στον Κιάμο να αντισταθούμε;

Η ΔΑΠ λέει ότι ασχολείται με τα ζητήματα του πανεπιστήμιου και όχι με τα γενικά… Έχει άποψη για το πρόγραμμα σπουδών; Έχει να προτείνει αλλαγές; Θεωρεί ότι πρέπει οι φοιτητές να τα συζητούν αυτά; Αν έχει θέσεις και αν θεώρει ότι πρέπει να τις μάθουμε και οι υπόλοιποι φοιτητές εκτός από τα επιστημονικά συμπόσια που διοργανώνει σε Μύκονο και Αράχοβα ας μοιράσει και καμία ανακοίνωση στην σχολή, ας κάνει και μια εκδήλωση.

Μα τι άλλο καλό κάνει αυτή η ΔΑΠ;

  1. Μοιράζει σημειώσεις (σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν τις παραδόσεις, τα θέματα των εξετάσεων και τις απαντήσεις τους στο ιντερνετ. Στην Ελλάδα την δουλεία που θα έπρεπε να κάνουν οι υποστελεχωμένες γραμματείες την κάνει η ΔΑΠ. Αυτό δεν λέγεται ενδιαφέρομαι για τον φοιτητή αλλά είναι ευρέως γνωστό ως υπονομεύω το πανεπιστήμιο για να κρατάω μια εκλογική πελατεία)
  2. Κλείνει ξενοδοχεία και πούλμαν για το συνέδριο στο Καρπενήσι (γιατί προφανώς το πανεπιστήμιο Αθηνών δεν μπορεί να έχει μια αρμόδια υπηρεσία, που να φροντίζει τέτοια πράγματα και έρχεται η ΔΑΠ ΝΔΦΚ tours να οργανώσει την κατάσταση. Μήπως και αυτό κρατάει μια εκλογική πελατεία;)
  3. Μοιράζει βεβαιώσεις σε χαμηλότερη τιμή απ ότι την εκδίδει το επιστημονικό συμπόσιο ακόμα και σε φοιτητές που δεν έχουν παρακολουθήσει. (Μόνο ο οίκτος ταιριάζει σε μια παράταξη που στην ουσία εμπορεύεται βεβαιώσεις απλά και μόνο επειδή μέσω του κομματικού της μηχανισμού έχει γνωριμίες με τους διοργανωτές)
  4. Μιλάει σε καθηγητές για να πάρουν «κάποιοι» διπλωματικές (τι ξευτίλες και αυτοί που μιλάνε, και αυτοί που τις δίνουν και τελευταίοι αλλά ξευτίλες και αυτοί, αυτοί που τις παίρνουν).
  5. Μπορεί να σου ανοίξει και καμία πόρτα για μεταπτυχιακό (το σχόλιο είναι το ίδιο).
  6. Ίσως σού βάλει και βύσμα για τον στρατό για να υπηρετήσεις σε καλύτερη μονάδα (ομοίως).

Κάνει και άλλα χυδαία και ποταπά για να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τους φοιτητές και για να κρύψει από την μια την πολιτική της γύμνια και την ανυπαρξία πολιτικών θέσεων αλλά και τις σκληρές αντικοινωνικές πρακτικές που τόσα χρόνια ακολουθεί όταν την διατάζει η Νέα Δημοκρατία. Η ΔΑΠ είναι μια δύναμη που τραυματίζει την κοινωνία, την συντηρητικοποιεί και επιτίθεται με μανία στους πιο αδύναμους για να ενισχύσει τους πιο ισχυρούς.

Η ΔΑΠ δεν είναι απλά μια συντηρητική παράταξη που προσπαθεί να εκφράσει τους συντηρητικούς φοιτητές του βιολογικού. Είναι μια ακραία υπερσυντηρητική δεξιά που προσπαθεί να απονεκρώσει την πολιτική και την διαβούλευση μέσα στο πανεπιστήμιο. Καλλιεργεί με τον πιο χυδαίο τρόπο την λογική του δούνε και λαβείν, τον δρόμο του ατομικού βολέματος και της αδιαφορίας για το κοινωνικό γίγνεσθαι. Είναι το πιο πειθήνιο όργανο για συντηρητικές και αυταρχικές μεταρρυθμίσεις από το πρόγραμμά σπουδών του βιολογικού, τα εργασιακά δικαιώματα των βιολόγων, τις μεταρρυθμίσεις στο πανεπιστήμιο και τις αλλαγές στην κοινωνία. Την ΔΑΠ την ενδιαφέρει μόνο η εκλογική της πελατεία. Το πανεπιστήμιο καταρρέει, η κοινωνία κλονίζεται και η ΔΑΠ εκεί τον χαβά της μπουζούκια, χαμόγελα, και απουσία από την πολιτική.

Τα έχει πει από παλιά ο Θουκυδίδης στον επιτάφιο του Περικλή… «Εμείς είμαστε οι μόνοι που δεν θεωρούμε αυτούς που δεν ασχολούνται με τα κοινά φιλήσυχους, τους θεωρούμε άχρηστους για το πολίτευμα και την δημοκρατία…» «Τους θεωρούμε ιδιώτες» Από εκεί έχει βγει και το διεθνές πλέον idiot.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s