Αναστέλλουν τη διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων οι εκδοτικοί οίκοι !


Η παιδεία στο στόχαστρο

Την προσωρινή αναστολή της διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου, αποφάσισαν οι εκδοτικοί οίκοι, μέχρι το υπουργείο Παιδείας να απαντήσει επίσημα για την τακτοποίηση των οικονομικών του οφειλών απέναντί τους και για την οριστικοποίηση της νέας κοστολόγησης.
Ειδικότερα, σε σύσκεψη των συλλογικών φορέων των εκδοτών την περασμένη Παρασκευή, αποφασίστηκε η αποστολή αιτήματος προσωρινής αναστολής της έναρξης διανομής των επιστημονικών συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου προς το υπουργείο Παιδείας και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, αλλά και η
διοργάνωση άμεσα συνέντευξης Τύπου στη Στοά του βιβλίου.

 

Παρέλαση με μαύρες σημαίες

Στο μεταξύ, εντείνονται οι αντιδράσεις στις συγχωνεύσεις σχολείων, με την ανακοίνωση ότι στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου εκπαιδευτικοί και γονείς θα διαδηλώσουν με μαύρες σημαίες. Η ΟΛΜΕ προγραμματίζει 24ωρη απεργία στις 30 Μαρτίου, ενώ στη σαββατιάτικη γενική συνέλευση των προέδρων των καθηγητών αποφασίστηκε η διοργάνωση διαμαρτυριών σε τοπικό επίπεδο -όπως οι μαύρες σημαίες στις παρελάσεις.
Η ΔΟΕ συνεδριάζει σήμερα και ένα από τα βασικά ζητήματα που θα θέσει θα είναι η κατάργηση της μετεκπαίδευσης των δασκάλων. «Φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί τής μετά ΔΝΤ εποχής δεν χρειάζονται μετεκπαίδευση και επιμόρφωση, ιδιαίτερα όταν απομακρύνονται από τα διδακτικά τους καθήκοντα και δημιουργούν κενά, τα οποία πρέπει να καλυφθούν από το υπουργείο. Με τις συγχωνεύσεις το υπουργείο εξοικονομεί 2.000 θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, ενώ με την κατάργηση της μετεκπαίδευσης και το κόψιμο των εκπαιδευτικών αδειών άλλες 1.000», τονίζει στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς.
Παράλληλα, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία του δήμου Λαγκαδά αύριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις, ενώ την ίδια στιγμή η περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας προαναγγέλλει ότι από Σεπτέμβριο τα σχολεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης δεν θα δέχονται μαθητές από άλλη περιοχή.
Στο μεταξύ, έληξε το Σάββατο το βράδυ η απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει την Παρασκευή δεκατρείς μαθητές της β’ τάξης του λυκείου Τσαριτσάνης στη Λάρισα, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του σχολείου τους. Η απεργία σταμάτησε έπειτα από παρότρυνση των γονιών τους, αλλά οι μαθητές δηλώνουν πως θα επανέλθουν. 

 

Πηγή: tvxs

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s