Ευρωπαϊκή Αριστερά: Οι πλατείες στην Ελλάδα διεκδικούν πραγματική δημοκρατία


«Οι πλατείες στην Ελλάδα διεκδικούν πραγματική δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη» τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωση το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς χαιρετίζοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πλημμύρισαν την Κυριακή την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και δεκάδες άλλες κεντρικές πλατείες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση επισημαίνει: «Ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας διαμορφώνουν σήμερα ένα μέτωπο αντίστασης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Η απάντηση της κοινωνίας γίνεται δυνατότερη κάθε μέρα που περνά: Φτάνει πια με τα συνεχή Μνημόνια! Φτάνει πια με τη λιτότητα, την ανεργία, την κατάθλιψη, τον αυταρχισμό!

Οι άνθρωποι στις πλατείες της Ελλάδας ανακαλύπτουν ξανά την αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση ενάντια στην απομόνωση και τη βία της φτώχειας. Αρνούνται να παραμείνουν σιωπηλοί και να θυματοποιούνται βάναυσα από τις καταστροφικές και κατασταλτικές πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου και της τρόικας του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. Ενώνουν τις φωνές τους και διεκδικούν πραγματική δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, εγγυημένη κοινωνική προστασία. Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε αυτή τη φωνή να δυναμώσει και να γίνει μια νέα νικηφόρα ελπίδα σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s