Η Πλατεία ήταν άδεια στην πιο κρίσιμη στιγμή …


πηγή: εφημερίδα ΑΥΓΗ

του Άγγελου Μανταδάκη

Είναι θλιβερή και άδικη η κατάληξη μιας τόσο μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης  που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.  Ο θάνατος ενός διαδηλωτή σφράγισε με τραγικό τρόπο την μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση. Οι μαρτυρίες ότι ο άνθρωπος  έπεσε αναίσθητος από δακρυγόνο που έσκασε μπροστά του είναι σοβαρές. Η τακτική των δυνάμεων καταστολής να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για να βομβαρδίσουν  με χημικά όλο τον κόσμο είναι άλλωστε γνωστή.

Τώρα  όμως , όσο ποτέ άλλοτε,  τίθεται επιτακτικά το αίτημα να απαλλαγεί  το λαϊκό κίνημα από τον εφιάλτη της κουκούλας και των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών. Αν δεν αντιδράσουμε στο τέλος οι διαδηλώσεις θα τεθούν σε μια ιδιότυπη απαγόρευση. Ουσιαστικά οι «μπάχαλοι» θα αποφασίζουν πότε θα γίνεται ή δεν θα γίνεται και πότε θα διαλύεται βίαια μια διαδήλωση.

Για αυτό η συνεννόηση και συνεργασία όλων των κοινωνικών και πολιτικών φορέων είναι απόλυτα αναγκαία.

Η περιχαράκωση του καθενός, η μονοπωλιακή αντίληψη για τους αγώνες, η προσπάθεια να αναδειχτεί η διαφορά και όχι ο κοινός τόπος, η επίδειξη ισχύος έναντι των άλλων μέσα στις πορείες, στις συγκεντρώσεις ακόμα και τους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς ή στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια , δεν βοηθούν. Αντίθετα δημιουργούν αντιπαλότητες και διαχωριστικές γραμμές που αποδυναμώνουν το κίνημα.

Η εικόνα της πλατείας Συντάγματος το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο πριν την ψηφοφορία στην Βουλή ήταν σημαδιακή και πρέπει να μας ανησυχεί. Η συγκέντρωση διαλυμένη, ακριβώς την στιγμή που θα έπρεπε αν είναι στο αποκορύφωμά της. Η πλατεία άδεια και μόνο στην Αμαλίας μπροστά στον «Άγνωστο» η αλυσίδα του ΠΑΜΕ και κάτω τα ΜΑΤ.

Ποιος  ωφελείται ; Πάντως καμιά συνιστώσα του κινήματος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s