Φθιώτιδα: Νεκρές αλεπούδες από δηλητηριασμένα δολώματα


 

Νεκρές αλεπούδες, που θανατώθηκαν με τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, εντοπίστηκαν στο δημοτικό διαμέρισμα Περιβολίου του νομού Φθιώτιδας από μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση, «Καλλιστώ», που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν εφτά νεκρές αλεπούδες που δηλητηριάστηκαν την περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου. Οι αρμόδιοι δεν μπορούν να γνωρίζουν πόσα ακόμη ζώα θανατώθηκαν την ίδια περίοδο, είτε από κατανάλωση φόλας, είτε από κατανάλωση των ίδιων νεκρών αλεπούδων.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε το δασαρχείο Λαμίας, ενώ σημειώνεται πως στην ίδια περιοχή, ένα χρόνο πριν, η ομάδα της «Καλλιστώς» είχε εντοπίσει και πάλι μεγάλο αριθμό νεκρών αλεπούδων.

Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία από το 1993. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με ανακοίνωση από την «Καλλιστώ», συνεχίζεται με μεγάλη ένταση σε πολλές περιοχές, αποτελώντας έναν από τους βασικότερους κινδύνους για την άγρια ζωή, τα σκυλιά φύλαξης και τα κυνηγετικά σκυλιά.

Πηγή: tvxs

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s