ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Το πρωί της Τρίτης 7/2, βρεθήκαμε για μία ακόμα φορά, ως φοιτητές βιολογικού, αντιμέτωποι με μια ανακοίνωση του κ. Φραγκούλη (γνωστοποιημένης μέσω e-class), όπου προεξοφλείται η παραπομπή ενός συναδέλφου σε πειθαρχικό σε περίπτωση που αυτός δεν ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό που περιγράφεται από τον πρόεδρο του Τμήματος. Με βάση το εν λόγω κείμενο ο συνάδελφος αυτός (μέλος του ΜΑΣ) φέρεται ότι επιχείρησε να εμποδίσει δια της βίας, την αποχώρηση του κ. Φραγκούλη από το γραφείο του κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας με αίτημα την αναβολή των εξετάσεων της Τρίτης 7/2 εν όψει της Γενικής Απεργίας.

Κάπου εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:

  • Είναι προφανές ότι από τη μεριά μας επί της αρχής, τασσόμαστε ενάντια σε κάθε τύπου άσκηση σωματικής βίας που στόχο έχει την επιβολή μιας συγκεκριμένης άποψης. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωράνε τόσο στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, όσο και στη δημοκρατική κοινωνία που οραματιζόμαστε. Κατά την άποψή μας όμως, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι τέτοιο.
  • Στην ουσία πρόκειται για μια προσπάθεια επικοινωνιακής αξιοποίησης, από τον κ. Φραγκούλη, μιας στιγμής έντασης, με στόχο την τρομοκράτηση μερίδας των φοιτητών και κατά συνέπεια την αποθάρρυνση σημερινών και μελλοντικών διεκδικήσεων που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην «εύρυθμη» λειτουργία του τμήματος, τη στιγμή που βρίσκεται υπό την προεδρία του. Είτε αυτές έχουν να κάνουν με το κατ επανάληψη εκφρασμένο, «παράλογο» αίτημα της μη διεξαγωγής εξετάσεων τις μέρες που απεργούν τα ΜΜΜ ανεξάρτητα του αν υπάρχει απόφαση συλλόγου για συμμετοχή σε απεργιακή κινητοποίηση, είτε με την μη εφαρμογή διατάξεων του νέου νόμου πλαίσιο κλπ.

   Στα παραπάνω καταλήγουμε για δύο λόγους. Αφενός γιατί έχουμε δείγματα γραφής των κινήσεων του κ. Φραγκούλη τους τελευταίους 5-6 μήνες. Η τελευταία αυτή ανακοίνωση αποτελεί έναν ακόμα κρίκο σε μια αλυσίδα πρωτοβουλιών του κ. Φραγκούλη που κάθε φορά έφερναν ορισμένους από εμάς αντιμέτωπους με απειλή πειθαρχικών ή ακόμα και ποινικών διώξεων. Επιγραμματικά αναφέρουμε αντίστοιχες ανακοινώσεις που αφορούσαν την συντονιστική επιτροπή κατάληψης το Σεπτέμβρη, μια συνάδελφο για συμμετοχή σε παράσταση διαμαρτυρίας σε ΔΣ, έναν ακόμα συνάδελφο σε άλλη παράσταση διαμαρτυρίας κλπ. Αφετέρου γιατί το ίδιο το μήνυμα αυτό του κ. Φραγκούλη, είναι γραμμένο με τρόπο ώστε σε πρώτο χρόνο να δημιουργεί την εντύπωση εκδήλωση βίαιης συμπεριφοράς, ενώ μια πιο προσεκτική ανάγνωση αναιρεί αυτή την εντύπωση. Εμάς τουλάχιστον μας προβληματίζει το πώς μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από ένα κείμενο στο οποίο συνυπάρχουν διαδοχικά οι φράσεις : «…δεν τα κατάφερε, παρ’ όλο που το επεχείρησε, να παρεμποδίσει την έξοδο μου.», «Κατάφερε όμως να διαταράξει εμφανώς την υγεία μου. Η διαταραχή ήταν τόσο προφανής που ανησύχησε τους συνεργάτες μου που εργάζονται στην γραμματεία του Τομέα.» και ταυτόχρονα «…υπήρξε απόπειρα βιαιοπραγίας». Τελικά εμποδίστηκε ο κ. Φραγκούλης να βγει από το γραφείο του ή όχι; Και με ποιο τρόπο διαταράχθηκε η υγεία του, εμφανώς μάλιστα, όταν υπήρξε απόπειρα και όχι επίτευξη βιαιοπραγίας; Σε τελική ανάλυση αν τελικά πρόκειται για απόπειρα, πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα;

  Κατά συνέπεια ως ΑΝ.Α.ΠΝΟΗ Βιολογικού, ξεκαθαρίζουμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι του συναδέλφου που κατηγορείται και  καλούμε τον κ. Φραγκούλη να ανακαλέσει άμεσα την απειλή για παραπομπή του σε πειθαρχικό συμβούλιο. Αυτού του είδους οι κινήσεις και τα όσα εξυπηρετούν θα μας βρουν απέναντί τους, όπως και την πλειοψηφία του φοιτητικού συλλόγου κατ εκτίμησή μας. Θα επιλέξουμε να κλείσουμε με την ίδια φράση που τελειώνει η ανακοίνωση του κ. Φραγκούλη και μας εκφράζει απόλυτα: Τραμπούκοι με κουκούλα ή χωρίς, αποτελούν πρόβλημα για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s