Αλ. Τσίπρας: Διαλύουν το δημόσιο πανεπιστήμιο


Την καταγγελία ότι η κυβέρνηση επέλεξε το δημόσιο πανεπιστήμιο για να κάνει το «κρας τεστ» της κοινωνικής διάλυσης, έκανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το Συντονιστικό των Πρυτάνεων.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πριν ακόμα συγκροτηθεί η τρικομματική κυβέρνηση, είχαμε την τρικομματική συναίνεση στην αποδόμηση και στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου «με επικεφαλής την υπουργό διάλυσης της Παιδείας, κ. Διαμαντοπούλου, και συνοδοιπόρους το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τη Νέα Δημοκρατία».

Αυτό που κάνει η τρόικα στους Έλληνες πολίτες, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «το κάνει εδώ και αρκετούς μήνες η κ. Διαμαντοπούλου στους πρυτάνεις και στις εκλεγμένες πρυτανικές αρχές, που τους λέει: θα αυτοκαταργηθείτε ή δε θα έχετε χρήματα για να λειτουργήσετε το δημόσιο πανεπιστήμιο». Είναι τραγικό, πρόσθεσε, όμως αν συνεχιστεί αυτό που, πρόκειται, όπως σημείωσε, «για μία εκτροπή, για ένα πραξικόπημα, πρωτοφανές πραξικόπημα στα δημοκρατικά χρονικά -ούτε η χούντα δεν καθαίρεσε εκλεγμένες πρυτανικές αρχές-, αν αυτό συνεχιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν θα μπορεί να στηριχθεί, δεν θα μπορεί να έχει τις απαραίτητες λειτουργικές διαδικασίες σίτισης, στέγασης, λειτουργίας».

Πιστεύουμε ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα θα βρει δύναμη, το φοιτητικό πανεπιστημιακό κίνημα θα βρει τη δύναμη να αποκρούσει και αυτήν την κορυφαία επίθεση που δέχεται από την τρικομματική συμμαχία της συμφοράς, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αλμπάνης Τριαντάφυλλος δήλωσε ότι εκτός από το οικονομικό το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο, δύσκολα μπορούμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες της φοιτητικής μέριμνας και της λειτουργίας του εκπαιδευτικού έργου. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, στα πανεπιστήμια υπάρχει μια διάλυση η οποία προκύπτει από την εγγενή αδυναμία του καινούριου νόμου να εφαρμοστεί χωρίς ευθύνη των διοικήσεων, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο τον οποίο πάει να εφαρμοστεί δημιουργεί μια ανασφάλεια και στους φοιτητές και στα μέλη της φοιτητικής κοινότητας.

Πηγή : http://tvxs.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s