Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το νέο Μνημόνιο: «Μια συμφωνία ντροπής και κοινωνικής καταστροφής»


Παράνομη χαρακτηρίζει τη νέα δανειακή σύμβαση το ΚΕΑ, προειδοποιώντας ότι οδηγεί σε ανθρωπιστική καταστροφή και καλώντας τους λαούς της Ευρώπης να εξεγερθούν. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η νέα δανειακή σύμβαση μεταξύ της τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και του ελληνικού κυβερνητικού συνασπισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ φέρνει δραματικές εξελίξεις για τον ελληνικό λαό, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτή η νέα αυταρχική συμφωνία είναι παράνομη, γιατί την διαπραγματεύτηκε μια κυβέρνηση που δεν εξελέγη ποτέ, αλλά διορίστηκε απευθείας από την τρόικα και τις ελληνικές και διεθνείς δυνάμεις του κεφαλαίου.

Αυτή η συμφωνία είναι απάνθρωπη, γιατί, μεταξύ άλλων τρομακτικών αλλαγών, επιβάλλει 150.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα, καταργεί κάθε έννοια συλλογικών συμβάσεων, μειώνει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα κατά 22% (από 751,39 ευρώ μεικτά σε 586,08 ευρώ) και κατά 33% για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών (από 751,39 ευρώ μεικτά σε 510,94 ευρώ), ενώ επίσης μειώνει τις συντάξεις κατά 15% και τινάζει στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία. Οδηγεί μαθηματικά τον ελληνικό λαό σε μια πρωτοφανή κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή, αλλά και στην χρεοκοπία της χώρας, την πρώτη χρεοκοπία κράτους-μέλους της Ευρωζώνης.

Αυτή η συμφωνία είναι ένα τεστ. Αν επιτευχθεί η επικύρωσή της ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού, θα καθορίσει την καταστροφική μοίρα των άλλων υπερχρεωμένων κρατών-μελών της ΕΕ και, τελικά, της ίδιας της ΕΕ συνολικά.

Ενάντια στη μαζική και πρωτοφανή φτωχοποίηση, την κοινωνική καταστροφή, την παραβίαση της δημοκρατίας και την κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας, οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς απαντούν με αλληλεγγύη, αντίσταση και με το συνεχή μας αγώνα για τη συγκρότηση και την εφαρμογή μιας εναλλακτικής διεξόδου από την κρίση.

Απευθυνόμαστε σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην εξελισσόμενη κλιμάκωση της κοινωνικής καταστροφής και του αυταρχισμού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, και τις καλούμε στον ευρύτερο δυνατό ενωτικό αγώνα, για τη μαζική αλλαγή του συσχετισμού δύναμης και την ανατροπή των αντιδραστικών κυβερνήσεων, της τρόικα και των προγραμμάτων ακραίας λιτότητας, σε κάθε χώρα και στην Ευρώπη συνολικά.

Μόνο μια τέτοια απάντηση μπορεί να ανταποκριθεί στις παρούσες ιστορικές εξελίξεις και να υπερασπιστεί τις κοινωνικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των λαών μας, ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου, που δημιούργησαν την κρίση. Λαοί της Ευρώπης, ενωθείτε και εξεγερθείτε!

Πηγή: rnbnet.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s