Η Μάνια δεν θέλει την Ελευθεροτυπία των απεργών


γράφει ο Τυπικός

Την αντίδραση της στην έκδοση του απεργιακού φύλλου της «Ελευθεροτυπίας» την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου εκδήλωσε η Μάνια Τεγοπούλου σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων το απόγευμα της Τρίτης τονίζοντας ότι η έκδοση του απεργιακού φύλλου αποτελεί «εχθρική ενέργεια» και ότι «θα κάνει χρήση όλων των δυνατοτήτων που της παρέχει ο νόμος, για να εμποδίσει την έκδοση του απεργιακού φύλλου αλλά και να στραφεί εναντίον μας».

Ειδικότερα, στο μπλογκ ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com ο εκπρόσωπος των συντακτών σημειώνει:

«Συνάδελφοι επειδή τούτη την ώρα δεν είναι δυνατή η συνέλευση  σας ενημερώνω για τα οσα μας ειπε η εκδοτρια κ. Μάνια Τεγοπούλου  σχετικά για το απεργιακό φύλλο, που θα κυκλοφορήσει  αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουάριου, σε συνάντηση που είχαμε οι εκπρόσωποι μαζί της  το απόγευμα.

Εξαρχής είπε ότι  είναι αντίθετη με την πρωτοβουλία και μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι:

-Θεωρεί ότι η έκδοση του απεργιακού φύλλου είναι εχθρική ενέργεια που στόχο έχει να κλείσει την εφημερίδα. Επίσης, όπως μας είπε, θεωρεί ότι είναι εχθρική ενέργεια και το γεγονός ότι διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας με την «κατάσχεση εις χείρας τρίτων», προς εκτέλεση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων.

-Είπε ότι θα κάνει χρήση όλων των δυνατοτήτων που της παρέχει ο νόμος, για να εμποδίσει την έκδοση του απεργιακού φύλλου αλλά και να στραφεί εναντίον μας.

-Υποστήριξε ότι με την έκδοση αυτού του φύλλου εμείς ως απεργοί θα εργασθούμε για ένα άλλο εργοδότη, με άλλο ΑΦΜ που χρησιμοποιεί  στον τίτλο το όνομα της «Ελευθεροτυπίας». Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο ΑΦΜ στην εταιρεία που θα μας εκδώσει και στο που θα πάνε τα έσοδα που θα προκύψουν.

Οι εκπρόσωποι της απαντήσαμε ότι:

-Δεν είναι εχθρική ενέργεια η έκδοση ενός απεργιακού φύλλου, που στόχο έχει: Να κάνει γνωστό σε όλους το προβλημα μας, να επανασυνδέσει τους αναγνώστες με τους απεργούς εργαζόμενους και την ενημέρωση που αυτοί παρέχουν μέσω της «Ελευθεροτυπίας». Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν είναι ανταγωνιστικό φύλλο και δεν έχει στόχο να υποκαταστήσει την εφημερίδα ούτε πολύ περισσότερο να την κλείσει. Αντιθέτως οι εργαζόμενοι θέλουμε να μείνει η εφημερίδα ζωντανή. Το απεργιακό  φύλλο σε τούτη την φάση και μετά από 50 μέρες απεργίας δίνει μήνυμα στους αναγνώστες ότι είμαστε παρόντες.

-Η λεγόμενη «κατάσχεση εις χείρας τρίτων» είναι η μόνη ασφαλής νομική ενέργεια για να μπορέσουμε, να εισπράξουμε τα δεδουλευμένα μας μετά από έξι μήνες που δεν πληρωνόμαστε.

-Η δανεική χρήση του ΑΦΜ είναι πάγια τακτική, απεργιακών φύλλων προκειμένου, να διανεμηθούν μέσω του πρακτορείου. Έχει χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν κι από άλλα απεργιακά φύλλα (π.χ Η “Απογευματινή των εργαζόμενων».

Στη συνάντηση ήταν οι: Πάνος Σωκος εκπρόσωπος των συντακτών, Φώτης Παναγόπουλος εκπρόσωπος των τεχνικών, Σωτήρης Νικολοπουλός εκπρόσωπος των διοικητικών και Σταμάτης Νικολοπουλος μέλος της εργασιακής επιτροπής (μέλος και του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ)».

Πηγή: topontiki.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s