ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ , ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!


Την Πέμπτη το πρωί 20-30 περίπου ακροδεξιά-νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, οπλισμένα με ρόπαλα, τσεκούρια, βαριοπούλες, λοστούς και κράνη προφανώς με μοναδικό στόχο να επιτεθούν σε φοιτητές και να τρομοκρατήσουν κόσμο. Αυτά τα άτομα, που πρόσκεινται στην παράταξη Νέοι Ορίζοντες και χρησιμοποίησαν ακροδεξιές πρακτικές ,προπηλάκισαν φοιτητές με αποκορύφωμα τον τραυματισμό δυο συναγωνιστών μελών της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ του Μαθηματικού.

Το ζήτημα της επίθεσης μας αφορά όλους, γιατί ήταν εναντίον όλων μας. Κάθε τέτοιου είδους επίθεση και πρόκληση, στην ουσία στρέφεται ενάντια σε όλη την κοινωνία, γιατί -αν μείνει αναπάντητη- δίνει «έδαφος» σε κάθε ομάδα που στοχοποιεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Η επίθεση στο χώρο της πανεπιστημιούπολης, σε μια συνέλευση φοιτητικού συλλόγου ήταν και επίθεση ενάντια στο δικαίωμά μας να συζητάμε και να αποφασίζουμε συλλογικά.

Εμείς ως ΑΝ.Α.ΠΝΟΗ-ΑΡ.ΕΝ. καταγγέλλουμε απερίφραστα και καταδικάζουμε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες που υιοθετούν ακροδεξιές οργανώσεις και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Είναι προφανές πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να «νομιμοποιήσουν» την αστυνομική παρουσία στις σχολές. Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s