Δίκτυο: «Σε τούτη την πατρίδα τι γυρεύω, με μισθοφόρους και πραιτωριανούς..»


Ανακοίνωση εξέδωσε το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα σχετικά με την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια και την εκκένωση καταλήψεων και κοινωνικών χώρων.

«Καταγγέλλουμε τη σημερινή αστυνομική εισβολή-τηλεοοπτικό σόου εναντίον δύο καταλήψεων στα Εξάρχεια. Η μετατροπή μιας ολόκληρης γειτονιάς σε κατεχόμενη ζώνη όπου εμποδίζεται η διέλευση των πολιτών, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας τον αυταρχικό κατήφορο της διορισμένης κυβέρνησης Παπαδήμου. Μετά την καθοδηγούμενη στοχοποίηση των μεταναστών και των μεταναστριών, σειρά έχουν τώρα  οι καταλήψεις, οι αναρχικοί, οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους.  Την ώρα που λεηλατείται η δημόσια περιουσία και η δημόσια γη από κάθε λογής «επιχειρηματίες» και τροϊκανούς, στους οποίους χαρίζονται από την κυβέρνηση δημόσια  κτίρια, ελεύθεροι χώροι, δάση και φυσικοί πόροι, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με θράσος εκκενώνουν κλειστά δημόσια κτίρια που χρησιμοποιούνταν για κοινωνικούς σκοπούς, για να μπορούν αύριο να τα πουλήσουν με την ησυχία τους» τονίζει το Δίκτυο στην ανακοίνωσή του.

«Με την εκκένωση των καταλήψεων και το τηλεοπτικό σόου προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και να κάνουν επίδειξη δύναμης. Ο στόχος δεν είναι μόνο οι επικείμενες εκλογές, αλλά μεσοπρόθεσμα η επιβολή μιας κατάστασης με στοιχεία καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Δεν πρέπει να τους περάσει!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: alterthess.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s