Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Όχι στον κοινωνικό κανιβαλισμό!


Με τη συνεχιζόμενη λήψη νέων μέτρων ενάντια της κοινωνίας και υπέρ των τραπεζών και του κεφαλαίου, επιχειρείται η μετακίνηση της κουβέντας στο μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά με σκληρά κατασταλτικούς όρους. Προφανής στόχος ο αποπροσανατολισμός της πολιτικής συζήτησης και η εκλογική επένδυση στον φόβο που καλλιεργείται στην κοινωνία, από τις δυνάμεις ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ, ΔΗ.ΣΥ .  Τόσο η κρατική, κατασταλτική πολιτική όσο και η αναβαθμισμένη παρουσία του νεοφασισμού στην Ελλάδα, λειτουργούν αποπροσανατολιστικά και εκλογολάγνα. Όσο και αν είναι υπαρκτό το ζήτημα της μετανάστευσης, γεγονός που επιβαρύνει και φθείρει τόσο τους ντόπιους όσο και τους μετανάστες, τα προβλήματα που προκαλούν στη κοινωνία, σε εργαζόμενους, Έλληνες και ξένους η συγκυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-τραπεζιτών και οι πολιτικές που ακολουθούν, είναι υπαίτια για την υποβάθμιση των ζωών όλων όσων ζουν στην Ελλάδα!

Η δημοσκοπική άνοδος της συμμορίας της Χρυσής Αυγής, που επιμένει να αυτοχαρακτηρίζεται στο δημόσιο λόγο της ως εθνικιστική και όχι ναζιστική για ευνόητους, ψηφοθηρικούς και πολιτικάντικους λόγους, ούτε πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, ούτε φυσικά να τη θεωρήσουμε ασύνδετη με τη γενικότερη ατζέντα των κρατικών μηχανισμών στους τομείς των δικαιωμάτων και της καταστολής πανευρωπαϊκά. Η τελευταία επίθεση του μαύρου μετώπου του νεοφιλελευθερισμού στους μετανάστες και κάθε φωνή που τους υπερασπίζεται επιχειρεί για άλλη μια φορά να ενσωματώσει την ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική στη κυρίαρχη αντίληψη περί μεταναστών και την αυθαίρετη σύνδεσή της με την εγκληματικότητα. Είναι όμως ηλίου φαεινότερο πως οποιαδήποτε συμμορία και αν δραστηριοποιείται στο τόπο, έχει τις διασυνδέσεις της με κρατικούς μηχανισμούς προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί αντικοινωνικά.

Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες όχι μόνο δε πρόκειται να λύσει το πρόβλημα, όπως κάθε κατασταλτική αντιμετώπιση του ζητήματος, αλλά καλλιεργεί και μια κουλτούρα βίας και φόβου ενάντια σε καθετί το διαφορετικό. Δημιουργείται μια κρατική δομή που σύντομα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε κάθε υποκείμενο, είτε κοινωνικό είτε πολιτικό, που αντιτίθεται στη νεοφιλελεύθερη επέλαση ή που απλώς δε χωράει στη κατασκευασμένη εικόνα μιας «ευνομούμενης και εύρυθμης» κοινωνίας. Σήμερα είναι οι μετανάστες ως ο πιο αδύναμος κρίκος μιας κοινωνίας, ως το πιο περιθωριοποιημένο κομμάτι της και το πλέον εκμεταλλεύσιμο και εκμεταλλευόμενο, αύριο θα είναι οι άνεργοι, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αντιφρονούντες στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που φέρνουν προ των πυλών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΜΜΕ και Χρυσή Αυγή.

Το «αυγό του φιδιού» δεν είναι πια σε στάδιο «εκκόλαψης». Έχει ήδη σπάσει και η κοινωνία μας έχει αρχίσει να βιώνει τις συνέπειες. Ας αναλογιστούμε για λίγα λεπτά τί θα σημάνει η ενίσχυση μιας τέτοιας συμμορίας σε επίπεδο οικονομικό, οργανωτικό, ένταξης στον κεντρικό κρατικό μηχανισμό, και κυρίως σε επίπεδο ανοχής-αποδοχής της ιδεολογίας τους από κομμάτια της κοινωνίας μας…

Το αναλογιστήκαμε; Ωραία, τώρα ας σκεφτούμε πώς θα το σταματήσουμε για να μην γίνουμε μάρτυρες των εικόνων που μας ήρθαν μόλις στο μυαλό και άλλων χειρότερων που δεν μπορούμε να διανοηθούμε. Είναι υπόθεση και ευθύνη καθενός και κάθε μίας, που ενστερνίζεται έστω και στοιχειωδώς αξίες όπως ο ανθρωπισμός και η δημοκρατία. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στις γενιές που θα ακολουθήσουν
Δεν είναι πολύ αργά ακόμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s