25 ευρώ για εισαγωγή στο νοσοκομείο και 1 ευρώ για κάθε συνταγή


Image

Στον Καιάδα οι ανασφάλιστοι

Ένα ακόμη φόρο θα κληθούν να πληρώσουν οι ασθενείς για την φαρμακευτική και νοσηλευτική τους περίθαλψη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή  οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν υπέρ του ΕΟΠΥΥ 1 ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται και 25 ευρώ για να κάνουν εισαγωγή σε Δημόσιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα αυτά που αποτελούν πρόταση του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων προς την Τρόικα τίθενται σε εφαρμογή στις 1.1.2014.

Ιατρικός Σύλλογος: Πάρτε πίσω το νέο απαράδεκτο χαράτσι για τα φάρμακα και την νοσηλεία στα Δημόσια νοσοκομεία

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει σχετικά το θέμα:

«Νέο δυσβάσταχτο χαράτσι θα πληρώνουν οι ασθενείς για την υποτιθέμενη …δωρεάν φαρμακευτική και νοσηλευτική τους περίθαλψη.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή οι ασθενείς θα τιμωρούνται βάζοντας το χέρι στην τσέπη κάθε φορά που παίρνουν ένα φάρμακο ή εάν πρέπει να κάνουν εισαγωγή σε Δημόσιο νοσοκομείο.
Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, ο ασθενής θα πρέπει να καταβάλλει υπέρ του ΕΟΠΥΥ 1 ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται. Ενώ,  για να περάσει το κατώφλι Δημόσιου νοσοκομείου και να κάνει εισαγωγή θα πληρώνει από την τσέπη του 25 ευρώ. Επιπλέον το νομοσχέδιο δεν κάνει καμία εξαίρεση ή έστω αναφορά στους ανασφάλιστους, τους οποίους πετάνε στον Καιάδα».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τονίζει ότι:

« Οδηγούμαστε σε ασθενείς δύο ταχυτήτων σε αυτούς που θα μπορούν να πληρώσουν για να πάρουν τα φάρμακά τους ή να μπουν στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους που θα είναι πλέον καταδικασμένοι. Οι χρόνιοι πάσχοντες και οι συνταξιούχοι που είναι εξαναγκασμένοι να παίρνουν πολλά φάρμακα για να διατηρήσουν την υγεία τους θα τιμωρούνται με χαράτσι κάθε φορά που πάνε στο φαρμακείο να εκτελέσουν την συνταγή τους. Την ίδια ώρα έχουν πληρώσει από την τσέπη τους για να κλείσουν και το ραντεβού τους με γιατρό του ΕΟΠΠΥ»

Έτσι μετακυλίεται το κόστος της περίθαλψης στον ίδιο τον ασθενή ο οποίος θα χρηματοδοτεί πλέον από την τσέπη του τον υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ. Ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει ήδη ακριβοπληρώσει με τις εισφορές τους την υγεία του.
Αυτό μόνο δωρεάν υγεία δεν είναι. Αυτή είναι υγεία μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες.

Ο ΙΣΑ θα αγωνιστεί ενάντια σε όλα αυτά τα μέτρα που οδηγούν στην κατάρρευση του Δημόσιου συστήματος Υγείας και του κοινωνικού κράτους».

Πηγή:http://www.rednotebook.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s