Δ.Παπαδημούλης στον ΣΚΑΙ: Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα η «ξεφτύλα» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου


Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (Π.Τσαπανίδου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων , τα εξής

 

papadimoulis_1Με το μπάχαλο που έχει ξεσπάσει γύρω από την αλλοίωση του ηλεκτρονικού αρχείου,επιχειρείται να σκεπαστεί το μέγα σκάνδαλο της μη αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ. Το γεγονός δηλαδή ότι η Ελλάδα, σε αυτό το θέμα, λειτούργησε ως αφρικανική κι όχι ως ευρωπαϊκή χώρα, όχι γιατί δεν έχουμε την τεχνολογία ή τις δομές, αλλά γιατί δεν υπήρξε η πολιτική βούληση των κυβερνητικών υπευθύνων να κάνουν ό,τι έκαναν οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους, να μαζέψουν δηλαδή λεφτά από τη διασταύρωση των στοιχείων.

Ακόμη και τώρα, παίζεται ένα «παπατζιλίκι»: από τη στιγμή που δηλώνουν ότι έχει κάνει φτερά το αρχικό ηλεκτρονικό αρχείο που παρελήφθη επισήμως από το ελληνικό κράτος, όλες οι ημερομηνίες για το ποιος, πότε κλπ έχουν πέσει στο τραπέζι. Μήνες μετά την παράδοσή του από τον Βενιζέλο στο γραφείο Σαμαρά, εβδομάδες μετά την διαπίστωση της αλλοίωσης του αρχείου, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχει ακόμη αναλάβει να συνδράμει στην υπόθεση γιατί δεν της έχει ζητηθεί, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από το ΣΔΟΕ, ούτε από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Η ομίχλη καλλιεργείται για να σκεπάσει το μέγα σκάνδαλο της διαχείρισης

Σήμερα, στο περιοδικό Hot Doc, υπάρχει δημοσιευμένη πραγματογνωμοσύνη η οποία λέει ότι το στικάκι μεταγράφηκε 4 ή 5 Αυγούστου του 2010, μήνες πριν από τότε που ο κ. Παπακωνσταντίνου και η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι το παρέλαβαν. Όλη αυτή η ομίχλη καλλιεργείται για να σκεπάσει το μέγα σκάνδαλο της διαχείρισης: ότι το αρχείο δεν αξιοποιήθηκε, δεν πρωτοκολλήθηκε, κρύφτηκε σε συρτάρια, δεν έχει μαζευτεί μέχρι τώρα ούτε ένα ευρώ από αυτό, παίχτηκε πολιτικό παιχνίδι, κομματικό και εσωκομματικό. Γιατί μέσα στη λίστα υπάρχουν πολιτικοί φίλοι του πολιτικού κατεστημένου.

Και κάτι ακόμη: Η δικογραφία Πεπόνη-Μουζακίτη που εστάλη 1η Νοεμβρίου διά του κ. Παντελή στη Βουλή, εστάλη για να ψάξει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ. Ωστόσο, η τρικομματική κυβέρνηση μόλις βρέθηκε η αλλοίωση του αρχείου, γύρω στα Χριστούγεννα, πέταξε στα σκουπίδια την αρχική δικογραφία και τώρα προσπαθεί να τα φορτώσει όλα μόνο στην αλλοίωση, στον Παπακωνσταντίνου και στις ξαδέλφες.

 

Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα η «ξεφτύλα» των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπου αναφέρεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους καθώς και τα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα υπόκεινται σε υπόσχιση, αν το θελήσουν οι δανειστές, είναι ταπεινωτική. Καταργεί και τις ελάχιστες εξαιρέσεις που είχαν κατοχυρωθεί στο Μνημόνιο και αλλάζει υπέρ των δανειστών και σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ένα κομμάτι του Μνημονίου. Πράξη νομοθετικού περιεχομένου σημαίνει ότι έχει ήδη αρχίσει και εφαρμόζεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και απλώς περνάει τυπικά, με διαδικασία «περάστε-ψηφίστε-τελειώσατε», από τη Βουλή. Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτύλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Έχουμε χάσει τον λογαριασμό: μέσα σε έξι μήνες αυτή η κυβέρνηση έχει περάσει ήδη, περίπου είκοσι τέτοιες πράξεις και ετοιμάζεται τη Δευτέρα να περάσει άλλες επτά μαζεμένες.

Πηγή : http://ecoleft.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s